CÜMLE MÜSLÜMANLARIN DUÂLARINA ORTAK OLMAK İÇİN OKUNACAK MÜHIM BİR DUÂ

CÜMLE MÜSLÜMANLARIN DUÂLARINA ORTAK OLMAK İÇİN OKUNACAK MÜHIM BİR DUÂ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(Böyle mühim bir müjde vaad edilen bu amele zerre kadar aklı olan bir müslümanın sımsıkı sarılması gerekir!)

Efendimiz ﷺ namazı bitirdiğinde şöyle duâ ederdi: “Ey Allâh’ım! Senden isteyenlerin, Senin üzerindeki hakları hürmetine

Senden isterim, çünkü isteyenin Sende hakkı vardır.

Kara ve deniz ehlinden hangi erkek veya kadının duâsını kabûl ettiysen, bizi de onların iyi duâlarına kat. Onları da bizim yaptığımız duâların iyisine ortak et.

Bize de onlara da âfiyet ver. Bizden de onlardan da iyi amellerimizi kabûl et. Bizim de onların da günahlarımızdan geç. Çünkü biz, Senin indirdiğine îmân ettik, peygamberine ittibâ ettik, bizi de şâhitlerle beraber yaz”.

Sonra buyurdu ki: “Allâh’ın kullarından her kim bu duâyı yaparsa, Allâh’u Te’âlâ onu, oturduğu yerden denizde ve karada bulunan bütün kullarının duâlarına ortak eder”. [Deylemî, Kenzü’l-ummâl: 2/644, No: 4977]

Latince Okunuşu
Allâhümme innî es-elüke bi haqqıssâilîne aleyk. Feinne lissâili aleyke haqqâ. Eyyümâ abdin ev emetin min ehlil berri vel bahri teqabbelte da’vetehüm vestecebte duâehüm en tüşrikenâ fî sâlihi mâ yed-ûneke ve en tüşrikehüm fî sâlihi mâ ned-ûke ve en tüâfiyenâ ve iyyâhüm ve en teqabbele minnâ ve minhüm ve en tecâveze annâ ve anhüm feinnâ âmennâ bimâ enzelte vetteba’nerrasûle fektübnâ meaşşâhidîn.

CÜMLE MÜSLÜMANLARIN DUÂLARINA ORTAK OLMAK İÇİN OKUNACAK MÜHIM BİR DUÂ’ için 2 yanıt

  1. çok yoğun virdim var ( CÜMLE MÜSLÜMANLARIN DUÂLARINA ORTAK OLMAK İÇİN OKUNACAK MÜHIM BİR DUÂ ) bu duayı nasıl okuyarak vir edinmemiz gerekir allah rızası için yardımcı olursanır sevinirim

    1. Belli zaman aralıklarında okursanız inşallah bu sizin virdiniz olmuş olur inşallah tüm müslümanların dualarına katılmış olursunuz.

Yorum bırakın