—-

ÖLMÜŞLERİMİZİN RUHUNA HEDİYE KILINACAK 2 REKAT NAMAZ

BİRİNCİ REKÂTTA FATİHA’DAN SONRA / 1 KAFİRÛN

İKİNCİ REKATTA FATİHA’DAN SONRA / 1 İHLAS (KERAHAT VAKİTLERİ DIŞINDA HERHANGİ BİR VAKİTTE KILINABİLİR. ÖLÜLER EVLERİNİ CUMA GECELERİ ZİYARET ETTİKLERİNDEN CUMA GECESİ KILMAK DAHA EFTALDİR.)

NAMAZ BİTİNCE OKUNACAK DUÂ Yâ Rabbi! Bu Namazın Sevâbını Benden Kabûl Eyle. Sevabını Mü’minlerden Kabirde Yatanların Hepsine (veyâ) Falanca Yakınıma Hediye Eyledim, Kabûl Eyle.

(EBÜ’L-HASEN EL-HEKKÄRİ)

ÖLMÜŞLERİN RÜHU İÇİN ÖLÜNÜN NİYETİNE; ALLÂH RIZASI İÇİN İKİ REKÂT KILINIP, ORUÇ TUTULUP, KURBAN KESİLİP, KUR’ÂN TİLAVETİ YAPILIP, SADAKA VERİLİP, İSTİĞFÂR VE ZİKİR ÇEKİLİP SEVÄBI HEDİYE EDİLEBİLİR
—-

9️⃣-) Bütün işler, yed-i kudretinde olan Allâh-u Te’âlâ’dan bir isteği olan kişi, perşembe günü akşam namazından önce gusledip (cuma gecesi girdiğinde) akşam namazını kıldıktan sonra tenha bir mahalle çekilerek, kıbleye karşı oturup acele etmeden kemal-i edep ve tertil (yavaş okuma) ile yatsı namazına kadar Âyete’l-Kürsî okur ve yatsı namazının sonunda kılacağı Vitir Namazı’nın son secdesinde 100 kere: “Yâ Allâhü! Yâ Rabbü! Yâ Rahmânü! Yâ Rahîmü! Yâ Hayyü! Yâ Kayyûm!”

يَا اللهُ! يَا رَبُّ! يَا رَحْمَانُ! يَا رَحِيمُ! يَا حَيُّ! يَا قَيُّومُ!

diye zikrederek Allâh-u Te’âlâ’dan muradının ihsan edilmesini isterse, Allâh-u Te’âlâ’nın izniyle duası makbul ve maksudu hasıl olur. [Seyyid Süleymân el-Huseynî, Kenzü’l-havâs, 2/26-27]

Cuma gecesi amelleri