• Tur Suresi
  • Cuma Suresi<-***->Dargın eşler için 3 kere veya 7 kere okunur
  • Karia Suresi

Peygamberimizin Dualarından

اَللّٰهُمَّ أَلِّفْ بَيْنَ قُلُوبِنَا وَأَصْلِحْ ذَاتَ بَيْـنِـنَا وَاهْدِنَا سُبُلَ السَّلَامِ وَنَجِّنَا مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَجَنِّبْنَا الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ

Allahümme ellif beyne kulubinâ ve eslih zâte beyninâ vehdinâ sübüle’sselâmi ve neccinâ mi-ne’z-zulümâti ile’n-nûri ve cennibne’l fevâhişe mâ zahare minhâ ve mâ betane.

Allah’ım! Kalplerimizi birleştir. Aramızı düzelt ve bizi kurtuluş yollarına ilet. Bizi karanlıklardan aydınlığa çıkar ve büyük günahların açığından da gizlisinden de uzaklaştır.

Ebu Dâvûd (Salât 182)

  • Not; Kalbiniz mütmain olana kadar okuyun. Sayıdan ziyade hissederek samimiyetle manasını düşünerek okuyun. UNUTMAYIN; siz Allahın dinini muhafaza ederseniz O’da sizi her durumda muhafaza eder. Sakın özellikle 5 vakti kaçırmayın, ki dualarınız kabul olsun.

Diğeri;

~~~~~

Arapça yazılışı:

اللهم ثبت بين قلوبنا واصلح ذات بيننا واهدنا سبل السلام ونجنا من الظلمات الى النور وجنبنا الفواحش ما ظهر منها وما بطن اللهم احفظنا في اسماعنا وابصارنا وازواجنا

Allahümme ellif beyne kulûbinâ ve aslih zâte beyninâ ve’hdinâ sübüle’sselâmi ve neccinâ mi-ne’z-zulümâti ile’n-nûri ve cennibne’l fevâhişe mâ zahare minhâ ve mâ betane.

Allâhümmehfaznâ fî esmâ’ınâ ve ebsârinâ ve ezvâcinâ

Anlamı:

Allahım! Kalplerimizi birleştir (bize ayrılğıa düşürme) Aramızı düzelt. Bizi doğru yola ilet. Bizi (şirk, küfür ve nifak) karanlıklarından kurtar, (iman ve İslam) aydınlığına çıkar, bizi her türlü çirkinlik ve edepsizliğin açığı ve gizlisinden uzaklaştır..

Allah’ım! Kulaklarımızı, gözlerimizi ve eşlerimizi (her türlü kötülükten ve günahtan) koru. (İbn Hibbân, Rakaik, No: 996)

——-

Ve zat şöyle diyor:

“Subhânallah, bu duayı okuduğum zaman, evimde, evlatlarımla, eşimle, ehlimle ve etrafımda kim varsa sükûnet buluyorum.”

Biiznillah

KÜSLERİN BARIŞMASI İÇİN

حسبي الله لا إله إلا هو عليه توكلت وهو رب العرش العظيم * أنت يا رب خنبی على )فلان ابن فلالة( اعطف قلبه علي و دلل ة لي ( ۳۰۰ گره)

Manası: Kendisinden başka hiçbir ilah olmayan ALLAH bana yeter. Ben ancak O’na güvendim ve O büyük arşın Rabbi’dir. * Ya Rabbi, Sen bana (filane oğlu filan) karşı yetersin. O’nun kalbini bana meylettir ve bana karşı zelil kil. (300 kere) Not: Parantez içindeki yerde kişinin ismi söylenir.

Kim Cuma gecesi teheccüd vaktinde Tevbe suresinin son ayetini ve aşağıdaki duayı 300 kere okursa, buğzeden kimsenin bunları okuyan kişiye karşı sevgi beslemesine sebep olur. (Remzi Hoca)

DARGIN KIMSELERI BARIŞTIRMAK İÇİN

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

İki dargin kimsenin aralarını yatıştırmak ve barıştırmak için bir kap suyun üzerine aşağıdaki tertibi yedi defa okuduktan sonra her iki tarafa da bu sudan içirilmelidir. Böyle yapılırsa aralarındaki dargınlık Allahın izni ile yok olur ve barışırlar. (Enfal Suresi 62.-63. Ayetler)

Bismillâhirrahmânirrahıym

Huvellezî eyyedeke bi nasrihî ve bilmu´minîn. Ve ellefe beyne kulûbihim, lev enfakte mâ fîl ardı cemîan mâ ellefte beyne kulûbihim ve lâkinnallâhe ellefe beynehum, innehu azîzun hakîm.

هُوَ ٱلَّذِىٓ أَيَّدَكَ بِنَصْرِهِۦ وَبِٱلْمُؤْمِنِينَ

وَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِهِمْ ۚ لَوْ أَنفَقْتَ مَا فِى ٱلْأَرْضِ جَمِيعًا مَّآ أَلَّفْتَ بَيْنَ قُلُوبِهِمْ وَلَٰكِنَّ ٱللَّهَ أَلَّفَ بَيْنَهُمْ ۚ إِنَّهُۥ عَزِيزٌ حَكِيمٌ

O, seni bizzat kendi yardımıyla ve mü’minlerle destekleyen ve onların kalplerini uzlaştırandır. Şayet yeryüzündeki şeyleri tümüyle harcasaydın, sen onların kalplerini uzlaştıramazdın. Fakat, Allah onların arasını uzlaştırdı. Şüphesiz O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir

KÜSLERİ BARIŞTIRMAK İÇİN

114 kere “Ya Cami”

200 kere “Ya Vedud”

zikirleri okunup aşağıdaki dua yapılırsa, ALLAH’ın izniyle küs olanlar barışırlar.

ALLAH’ım! Aramızı islah et. Kalplerimizi birleştir ve bizi selamet yollarına ilet, bizi zulmetten kurtar. Nura kavuştur. Bizi görünen ve görünmeyen bütün fenalıklardan uzaklaştır. ALLAH’ım! Kulaklarımız, gözlerimiz, kalplerimiz, eşlerimiz ve çoluk çocuğumuz hususunda bize feyiz ve bereket ver. Tevbemizi kabul et. Hakikaten Sen tevbeleri en çok kabul edensin, büyük rahmet sahibisin. Bizi sayısız nimetine kavuşturup şükredenlerden kıl ve şunları bize tamamla! (Remzi Hoca)

EŞLER ARASINDAKİ MUHABBETSİZLİĞİN GİDERİLMESİ VE ARASI SOĞUK OLAN İKİ KİŞİNİN BARIŞMASI İÇİN

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bir kimse özellikle Salı gecesi (pazartesiyi salıya bağlayan gece) imsaktan önce:

ZÜ’L-CELÂLİ VE’L-İKRÂM

(Ey) Celâl ve ikrâm sahibi! Şeklinde bir miktar zikrederse hem insanların nazarındaki değeri artar, hem de arasının bozuk olduğu kişilerle arası düzelir.

Abdülhâdî Muhammed Harse, el-Edviyetü’l-ilâhiyye ve’l ed’ıyetü’n-nebeviyye li cemî’i’l-emrâzi’n-nefsiyyeti ve’l-cesediyye, sh:189-191

Lalegül Dergisi Ocak 2020

✓ Her kim iki dargın kişinin arasını yapmak, barıştırmak isterse, şunu yapmalıdır: A’raf suresinin 43. ayetini bir meyve (bilhassa incir) üzerine yazıp taraflara yedirmelidir.

Faziletleri ile Sureler ve Dualar sh:213; M. İsmail FINDIK

BARIŞMA DUASI

Er-Reşid (4 defa okunur)

. El-Berr (7 defa okunur)

• El-Mucib (12 defa okunur)

• Es-Selam (17 defa okunur)

Dikkat edilirse toplam okunan esma sayısı 40’tır. Kaynağı belli değil.

Yorum bırakın