!!!SAYFANIN EN ALTINDA CÜBBELİ HOCANIN BU KONUDAKİ KONUŞMASI TARAFIMIZDAN YAZIYA GEÇİRİLMİŞTİR.

image

image image image imageŞU ANDA HARPTEYİZ!
KAZANMAK İÇİN HERGÜN MUTLAKA (KADIN-ERKEK) ŞU 5 AYET-İ KERİME’Yİ OKUMALIYIZ!
______________________________
1 — Bakara sûresi, âyet: 246. (Elem tera……bi’z-zâlimîn)
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

أَلَمْ تَرَ إِلَى الْمَلإِ مِن بَنِي إِسْرَائِيلَ مِن بَعْدِ مُوسَى إِذْ قَالُواْ لِنَبِيٍّ لَّهُمُ ابْعَثْ لَنَا مَلِكًا نُّقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللّهِ قَالَ هَلْ عَسَيْتُمْ إِن كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ أَلاَّ تُقَاتِلُواْ قَالُواْ وَمَا لَنَا أَلاَّ نُقَاتِلَ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَقَدْ أُخْرِجْنَا مِن دِيَارِنَا وَأَبْنَآئِنَا فَلَمَّا كُتِبَ عَلَيْهِمُ الْقِتَالُ تَوَلَّوْاْ إِلاَّ قَلِيلاً مِّنْهُمْ وَاللّهُ عَلِيمٌ بِالظَّالِمِينَ

E lem tera ilel melei min benî isrâîle min ba’di mûsâ, iz kâlû li nebiyyin lehumub’as lenâ meliken nukâtil fî sebîlillâh(sebîlillâhi), kâle hel aseytum in kutibe aleykumul kıtâlu ellâ tukâtil(tukâtilû), kâlû ve mâ lenâ ellâ nukâtile fî sebîlillâhi ve kad uhricnâ min diyârinâ ve ebnâinâ fe lemmâ kutibe aleyhimul kıtâlu tevellev illâ kalîlen minhum vallâhu alîmun biz zâlimîn(zâlimîne).

Meali; Musa’dan sonra İsrailoğullarının ileri gelenlerini görmedin mi? Peygamberlerinden birine, ‘Bize bir hükümdar gönder de Allah yolunda savaşalım’ demişlerdi. ‘Ya savaş size farz kılındığında gitmeyecek olursanız?’ demişti. ‘Memleketimizden ve çocuklarımızdan uzaklaştırıldığımıza göre niye Allah yolunda savaşmıyalım?’ demişlerdi. Ama savaş onlara farz kılınınca, az bir kısmı müstesna yüz cevirdiler. Allah zalimleri bilir.

!!!Bittiğinde 3 kez (Alîmun kadîrun alâ mâ yürîd.)

___________________________
2 — Âl-i İmran, âyet: 181. (Lekad semiallahu……….)
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

لَقَدْ سَمِعَ اللَّهُ قَوْلَ الَّذِينَ قَالُوا إِنَّ اللَّهَ فَقِيرٌ وَنَحْنُ أَغْنِيَاءُ سَنَكْتُبُ مَا قَالُوا وَقَتْلَهُمُ الْأَنْبِيَاءَ بِغَيْرِ حَقٍّ وَنَقُولُ ذُوقُوا عَذَابَ الْحَرِيقِ

Âl-i İmran, âyet: 181.
Lekad semiallâhu kavlellezîne kâlû innallâhe fakîrun ve nahnu agniyâu se nektubu mâ kâlû ve katlehumul enbiyâe bi gayri hakkın, ve nekûlu zûkû azâbel harîk(harîki).
Meali; Allah, «Şüphesiz Allah fakirdir, biz zenginiz.» diyenlerin lafını elbette duymuştur. Onların söylediklerini ve peygamberleri haksız yere öldürmelerini yazacağız ve şöyle diyeceğiz: «Tadın o yakıcı azabı!».

!!!Bittiğinde 3 kez (Alîmun kadîrun alâ mâ yürîd.)

__________________________
3 — Nisâ sûresi, âyet: 77. (Elem tera…………fetilâ)
سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ قِيلَ لَهُمْ كُفُّواْ أَيْدِيَكُمْ وَأَقِيمُواْ الصَّلاَةَ وَآتُواْ الزَّكَاةَ فَلَمَّا كُتِبَ عَلَيْهِمُ الْقِتَالُ إِذَا فَرِيقٌ مِّنْهُمْ يَخْشَوْنَ النَّاسَ كَخَشْيَةِ اللّهِ أَوْ أَشَدَّ خَشْيَةً وَقَالُواْ رَبَّنَا لِمَ كَتَبْتَ عَلَيْنَا الْقِتَالَ لَوْلا أَخَّرْتَنَا إِلَى أَجَلٍ قَرِيبٍ قُلْ مَتَاعُ الدَّنْيَا قَلِيلٌ وَالآخِرَةُ خَيْرٌ لِّمَنِ اتَّقَى وَلاَ تُظْلَمُونَ فَتِيلاً

Nisâ sûresi, âyet: 77.
E lem tera ilâllezîne kîle lehum kuffû eydiyekum, ve ekîmus salâte ve âtûz zekât(zekâte), fe lemmâ kutibe aleyhimul kıtâlu izâ ferîkun minhum yahşevnen nâse ke haşyetillâhi ev eşedde haşyeh(haşyeten), ve kâlû rabbenâ lime ketebte aleynâl kıtâl(kıtâle), lev lâ ahhartenâ ilâ ecelin karîb(karîbin). Kul metâud dunyâ kalîl(kalîlun), vel âhıratu hayrun li menittekâ ve lâ tuzlemûne fetîlâ(fetîlen).
Meali; Kendilerine, «Ellerinizi savaştan çekin, namazı kılın, zekatı verin» denilenleri görmedin mi? Üzerlerine savaş yazılınca hemen içlerinden bir kısmı insanlardan, Allah’tan korkar gibi, hatta daha çok korkarlar ve «Rabbimiz! Niçin bize savaş yazdın? Ne olurdu bize azıcık bir müddet daha tanımış olsaydın da biraz daha yaşasaydık?» derler. Onlara de ki: «Dünya zevki ne de olsa azdır, ahiret, Allah’a karşı gelmekten sakınan için daha hayırlıdır ve size kıl kadar haksızlık edilmez.»

!!!Bittiğinde 3 kez (Alîmun kadîrun alâ mâ yürîd.)

_____________________________
4 ___Mâide sûresi, âyet: 27. (Vetlu…………..muttakîn)
سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ ابْنَيْ ءَادَمَ بِالْحَقِّ إِذْ قَرَّبَا قُرْبَانًا فَتُقُبِّلَ مِنْ أَحَدِهِمَا وَلَمْ يُتَقَبَّلْ مِنَ الْآخَرِ قَالَ لَأَقْتُلَنَّكَ قَالَ إِنَّمَا يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ

Mâide sûresi, âyet: 27.
Vetlu aleyhim nebeebney âdeme bil hakkı iz karrabâ kurbânen fe tukubbile min ehadihimâ ve lem yutekabbel minel âhar(âhari) kâle le aktulenneke, kâle innemâ yetekabbelullâhu minel muttekîn(muttekîne).

Meali; Onlara Âdem’in iki oğluyla ilgili haberi hakkıyle oku. Hani her ikisi birer kurban sunmuşlardı, birinden kabul edilmiş, diğerinden kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen, ötekine):» Seni öldüreceğim» demişti. Diğeri ise şöyle demişti: «Allah, yalnız kendisinden korkanlardan kabul eder».

!!!Bittiğinde 3 kez (Alîmun kadîrun alâ mâ yürîd.)

___________________________
5 ___Ra’d sûresi, âyet: 16. (Kul men……….. hüvel vâhidul kahhâr.)

سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

قُلْ مَن رَّبُّ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ قُلِ اللّهُ قُلْ أَفَاتَّخَذْتُم مِّن دُونِهِ أَوْلِيَاء لاَ يَمْلِكُونَ لِأَنفُسِهِمْ نَفْعاً وَلاَ ضَرّاً قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الأَعْمَى وَالْبَصِيرُ أَمْ هَلْ تَسْتَوِي الظُّلُمَاتُ وَالنُّورُ أَمْ جَعَلُواْ لِلّهِ شُرَكَاء خَلَقُواْ كَخَلْقِهِ فَتَشَابَهَ الْخَلْقُ عَلَيْهِمْ قُلِ اللّهُ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ وَهُوَ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ

Ra’d sûresi, âyet: 16.
Kul men rabbus semâvâti vel ard(ardı), kulillâh(kulillâhu), kul e fettehaztum min dûnihî evliyâe lâ yemlikûne li enfusihim nef’an ve lâ darrâ(darren), kul hel yestevil a’mâ vel basîru em hel testevîz zulumâtu ven nûr(nûru), em cealû lillâhi şurakâe halakû ke halkıhî fe teşâbehel halku aleyhim, kulillâhu hâliku kulli şey’in ve huvel vâhidul kahhâr(kahhâru).

Meali; De ki: «Göklerin ve yerin Rabbi kimdir?» De ki: «Allah’dır». De ki: «Allah’dan başkalarını, o kendi kendilerine ne bir fayda, ne de bir zarar verebilenleri dostlar mı ediniyorsunuz?» De ki: «Hiç kör ile gören bir olur mu? Hiç karanlıklarla aydınlık bir olur mu?» Yoksa Allah’a, O’nun gibi yaratan birtakım ortaklar buldular da, bu yaratış kendilerince birbirine benzer mi göründü? De ki: «Allah, her şeyi yaratandır. O, birdir. Her şeye üstün ve kahredicidir.»

!!!Bittiğinde 3 kez (Alîmun kadîrun alâ mâ yürîd.)

___________________________________________________________

*****************************************

Beş ayetler ve sırları(Ayet-i Hamse)

İmam-ı Buni Hazretleri diyor ki:
“Kur’an-ı Kerim’de tesiri büyük öyle beş ayet vardır ki, okuyanı Allah’ın izni ile korkulan şeylerden emin kılar, bütün elem verici şeylere ve hastalıklara karşı koruyucu bir manevi kalkan vazifesi görür.”
Selman-ı Farisi(r.a.)’dan rivayetle:
“Ya Resullah! Hayatım boyunca çok günah işledim. Neredeyse ömrüm dahi sona erecek.Bana bir şey öğret ki, ömrüm uzun olsun,günahlarım mağfiret olsun ve muradım hasıl olsun” dediğinde Resulüllah(s.a.v.) bu beş ayeti kerimeyi öğretti ve buyurdular ki:
“Bir kimse bu beş ayeti kerimeleri okursa ve üzerinde taşırsa, ömrü uzun olur, günahı mağfiret olunur ve muradı hasıl olur.”
Bu ayeti yazıp da üzerinde taşıyan kimseler, insanlar arasında hürmet görür ve nazardan korunurlar.
Hazreti İbn-i Mes’ud (r.a.)’dan rivayetle:
“Allah Rasulü (s.a.v.) ayat-ı hamse’yi hazerde, seferde, gazalarda okurdu.Allahü Teala ona her seferinde yardım etti ve fethi müyesser kıldı”.

Bakara Suresi 246. Ayet

Bismillâhirrahmânirrahiym. *
Elem tera ilel melei min benî isrâîle min ba’di mûsâ iz kâlû li nebiyyin lehümüb’as lenâ meliken nükâtil fî sebîlillâhi kâle hel aseytüm in kütibe aleykümül kıtâlü ellâ tükâtilû kâlû ve mâ lenâ ellâ nükâtile fî sebîlillâhi ve kad uhricnâ min diyârinâ ve ebnâinâ felemmâ kütibe aleyhimül kıtâlü tevellev illâ kalîlen minhüm vallâhü aliymün biz-zâlimîn*

Meali:
Mûsâ’dan sonra İsrailoğullarının ileri gelenlerini görmedin mi (ne yaptılar)? Hani, peygamberlerinden birine, “Bize bir hükümdar gönder de Allah yolunda savaşalım” demişlerdi. O, “Ya üzerinize savaş farz kılındığı halde, savaşmayacak olursanız?” demişti. Onlar, “Yurdumuzdan çıkarılmış, çocuklarımızdan uzaklaştırılmış olduğumuz halde Allah yolunda niye savaşmayalım” diye cevap vermişlerdi. Ama onlara savaş farz kılınınca içlerinden pek azı hariç, yüz çevirdiler. Allah zalimleri hakkıyla bilendir.

_____________________________

Alî îmran Suresi 181. Ayet

Bismillâhirrahmânirrahiym*
Le kad semiallâhü kavlellezîne kâlû innellâhe fakıyrun ve nahnü ağniyâ’*
Se nektübü mâ kâlû ve katlehümül enbiyâe bi ğayri hakkın ve nekûlü zûkû azâbel harıyk*

Meali:
Allah; “Şüphesiz, Allah fakirdir, biz zenginiz” diyenlerin sözünü elbette duydu. Onların dediklerini ve haksız yere peygamberleri öldürmelerini yazacağız ve, “Tadın yangın azabını!” diyeceğiz.

______________________

Nisa Suresi 77. Ayet

Bismillâhirrahmânirrahıym*
Elem tera ilellezîne kıyle lehüm küffû eydiyeküm ve ekıymüs salâte ve âtüz zekâte felemmâ kütibe aleyhimül kıtâlü izâ ferîkun minhüm yahşevnen nâse ke haşyetillâhi ev eşedde haşyeten ve kâlû Rabbenâ lime ketebte aleynel kıtâle lev lâ ahhartenâ ilâ ecelin karîbin kul metâud dünyâ kaliylün vel âhiratü hayrun li menittekâ ve lâ tuzlemûne fetîlâ*

Meali:
Daha önce kendilerine, “(savaşmaktan) ellerinizi çekin, namazı kılın, zekâtı verin” denilenleri görmedin mi? Üzerlerine savaş yazılınca hemen içlerinden bir kısmı; insanlardan, Allah’tan korkar gibi, hatta daha çok korkarlar ve “Rabbimiz! Niçin bize savaş yazdın? Bizi yakın bir zamana kadar erteleseydin ya!” derler. De ki: “Dünya geçimliği azdır. Ahiret, Allah’a karşı gelmekten sakınan kimse için daha hayırlıdır. Size kıl kadar haksızlık edilmez.”

____________________

Maide Suresi 27. Ayet

Bismillâhirrahmânirrahiym*
Vetlü aleyhim nebeebney âdeme bil hakkı iz karrabâ kurbânen fe tükubbile min ehadihimâ ve lem yütekabbel minel âhari kâle le aktülenneke kâle innemâ yetekabbelüllâhü minel müttekıyn*

Meali:
(Ey Muhammed!) Onlara, Adem’in iki oğlunun haberini gerçek olarak oku. Hani ikisi de birer kurban sunmuşlardı da, birinden kabul edilmiş, ötekinden kabul edilmemişti. Kurbanı kabul edilmeyen, “Andolsun seni mutlaka öldüreceğim” demişti. Öteki, “Allah ancak kendisine karşı gelmekten sakınanlardan kabul eder” demişti.

_____________________

Rad Suresi 16. Ayet

Bismillâhirrahmânirrahiym*
Kul men rabbüs semâvâti vel erdı kulillâh*
Kul efettehaztüm min dûnihî evliyâe lâ yemlikûne li enfüsihim nef’an ve lâ daran kul hel yestevil a’mâ vel besıyru em hel testeviz zulümâtü ven nûru em cealû lillâhi şürakâe halekû ke halkıhî fe teşâbehel halku aleyhim*
Kulillâhü hâliku külli şey’in ve hüvel vâhıdül kahhâr*

Meali:
De ki: “Göklerin ve yerin Rabbi kimdir?” “Allah’tır” de. De ki, “O’nu bırakıp da kendilerine (bile) bir faydası ve zararı olmayan dostlar (mabutlar) mı edindiniz?” De ki, “Kör ile gören bir olur mu? Ya da karanlıklarla aydınlık bir olur mu? Yoksa Allah’a, O’nun yarattığı gibi yaratan ortaklar buldular da bu yaratma ile Allah’ın yaratması onlara göre birbirine mi benzedi?” De ki: “Her şeyin yaratıcısı Allah’tır. O, birdir, mutlak hakimiyet sahibidir.”

Kaynak:Dua ile korunma (Dr.Arif Arslan)

______________________________________________

*******************************

Ayrıca; bu konuda diğer bilgiler; Cübbeli hocamızdan: Lalegül dergisi ağustos sayısı: sf:91
Aşağıdaki bilgiler lalegül tv’deki konuşmasından yazılmıştır. Allah razı olsun.

* Birçok alimden, veliden naklediliyor; Kuran-ı Kerim’de 5 ayet var. Bu 5 ayetin herbirinde 10 tane kaf harfi var. Burda sır var. Bir insan bunları, Allahü tealadan gayrı düşüncelerden arınarak, yani kalbinde huzuru temin etmiş şekilde okursa, üzerinde taşırsa sayısız menfaatleri, faydaları var.
1.
-Bu kişiye düşmanlarına karşı yardım eder, onların şerlerinden, hilelerinden silahlarından(dikkat; silahlı işler olsa bile diyor) hiçbir şey ona ulaşamaz. (Kaynakları dergide verilmiş)
2.
– Birçok alim yazmışki; Kim onunla mücadeleye kalksa Allah onun hasmını kahreder.
Bizimde şu anda ki niyetimiz yani; Amerika, siyonizm ve ingilizin üçgeninde oluşan paralel teröristlerde dahil olmak üzere, vatanımızı işgal etmek isteyen düşmanların hepsinin kahrı için. (Niyetimiz bu/kısaca yazılmıştır)
3.
İnsü cinnin şerlilerinden, şeytanların inatçı yakınların zararlarından koruyacak büyük bir perde olur.
4.
Hangi düşmanın veya şerrinden korkulan kişinin yüzüne doğru okunsa onların şerrini defeder, afetlerden Allah onu muhafaza eder.
5.
Birşeye yazılır bir silaha mızrağa bağlanırda o silah harpte düşmanların karşısına konursa (osmanlının sancaklarında olanlardan-osmanlının harp sancaklarında ve padişahların üzerlerinde var ya bütün yazılı şeyler giyiyorlar harplere giderken. Orada bunlar yazılıyor). (Düşmanlar)Hep birlikte bozguna uğrayıp mağlup olurlar, defalarca harplerde tecrübe edilmiş. Bunu kim yazıyor? 200-300 sene evvel alimler yazıyor. 500 sene-600 sene evvelki kaynaklarda da var. Yani bu denenmiş birşey.

*Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem; bu 5 ayeti hazarde, seferde, tüm harplerde okumaya devam ederdi. Kafirlere ve münafıklara bunun için galip gelirdi ve Allah ona fetihler nasip ederdi. Mahmud Gaznevi haz., şeyh musa Sidrani haz.(evliyaullahın büyüklerinden), (eskiden padişahlar evliyaullahı ve alimleri dinlerlerdi. Ondan dolayıda pek kolay kolay 1400 senelik islam tarihinde hezimet ve bozgun görülmezdi. Şu Osmanlının bile son zamanlarına kadar hep fetih var.
Musa Sidrani k.s. Bana bu 5 ayeti okumamı hazarda, seferde (yani;evdede yolculuktada) tüm gazalarda taşımamı tavsiye etti. Ben onun bu tavsiyesini yaptım. Bu vesileyle Allah bana ve ordularıma bereketler yağdırdı. Benim elimle hint beldelerinde(hindistanın çoğunu o fethetti.) hep islama kavuşturdum diyor. Hindistan beldelerinde fethetmeye hangi mekana yöneldiysem nereye gitmek kasdettiysem mansur ve muzaffer oldum.
*Ondan sonra her kim bu ayetleri (5 ayetleri) hergün okursa, hele bu dönemde mutlaka hergün okuyalım. 5 ayet kısa. Kurandan 1-1,5 sayfaya tekabül ediyor.
*Her ayette 10 kaf harfi var. Veya yazar başının üstünde taşırsa,(Lalegül dergisi ağustos sayısında müstakil olarak verilmiş-bir tarafında vefk’i bir tarafında ayetler var-ayetlerin duasıyla yazılıyor, peşinede ismi şerifler var, Allahın isimleri 3 kere, onlar hep yazılmış-başın üstünde-sarığında hanımlar başörtüsünde taşıyabilir)
* Allahü Teala ona 12 bin melek gönderir ellerinde nurdan harp aletleri var. Afetten, beladan onu korurlar. Firdevs cennetinde Allah ona köşkler bina eder, eğer Sultan ise şimdi Tayyib bey bunları okusa ne ala. Okuyamazsa ne oldu? Yani devletin başındaki adam-biz onun niyetine okuyabilir miyiz? Okuyabiliriz! Bazılarımız onun niyetine ayriyeten okuyalım. Çünkü neden? Efendi Hazretleri öyle derdi. 7 Hasbiyallahta Şunun niyetine okuyalım. Kendi okuyamaz belki, korunması için derdi. Yani niyetle okunuyor. Birileri bu görevi alın.
*Allahü teala, saltanatında onu sabit kılar. Nusret ve zafer kapılarını açar. Şevketini, muhabbetini, rifaatini tekmil eder.
* Allahü teala ona 600 sultan adaleti verir.
* Allahü teala ona bütün ümera, bütün komutanlar müsahhar kılar bütün düşmanlarına galip gelir. Eziyet verecek hiçbir şey ona zarar veremez. Bu rivayet ediliyor. Kaynakları buraya yazılmış(dergiye).
* Tabi bu ayetleri cuma günü bir insan yazsa(safranla) içse, içine 1000 şifa, 1000 deva, 1000 sıhhat, 1000 rahmet, 1000 rafet, 1000 yakın, 1000 kuvvet, 100 bin nur idhal edilir.
Dertler, gıller, kederler… onlardan mündefi olur.
* Bu 5 ayeti okuyanın ömrü uzun olur. Günahı mahfur olur. Muradı hasıl olur.
* Ricali gayb, Allah dostları devreye girer, himmetleri devreye girer, 3 ler, 7 ler, 40 lar tasarrufta bulunurlar. Vefkini kim taşırsa, ulvi, sufli, görünen görünmeyen tüm alemlerin manevi görevlilerinden yardım alır. Zamanın kutbuyla, ricali gayb ile karşılaşır.
* Bu gibi çok faziletleri var. Daha neler neler…
* Şimdi burada önemli olan nedir? Bu ayetleri okuduktan sonra herbirinin peşine ismi şerif var. Mesela bakara suresindeki….. Ayeti okuduğun zaman alimun kadirun….
3 kere tekrar.
Bu harp tamamen bitene kadar, evlerinize dönün, rahat artık, vatan selamete çıktı denene kadar kadın-erkek hepimize vazife olsun. Mutlaka okuyun. Kurandan 1 sayfa…
Ayet okuyorsun 5 tane, 3 kerede ismi şerif tekrar ediyorsun. Allahın isimleri… Bunları okuyacağız inşaAllah.

ALLAH KENDİSİNDEN RAZI OLSUN