Sabah Namazının Sünnetinden Sonra Farzından önce

121 kere

EI MELİKÜ ismi Şerifini Zikrini çekmeye Devam edenin Rızkı Biiznillah Bollaşır. Cübbeli hoca

İmam Gazâli’nin Esmâ-i Hüsnâ isimli eserinden,
El-Hâlık: yaratıcı olan ismi 731 defa okumanın rızık hususunda tesiri çoktur, biiznillah

• El-Kayyum ism-i şerifi, işlerinde başarılı olmak, rızık genişiliği, düşmanlara galebe çalmak ve ilahi yardım için “Yâ Kayyûm Celle celalühü” diyerek 156 kere okunur.

7 Gün Boyunca Hergün 5000 YÂ ALLAH 1000 YÂ HAYYU YÂ KAYYÛM OKUYANIN RIZKI ARTAR.

https://mektebun.wordpress.com/2021/10/15/rizik-bollugu-icin-bazi-sirlar/

Zenginlik-Bol Rızık

Rızık Genişliğine Nail Olmak İçin Yâsîn Suresi Okumak

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1️⃣-) Her kim yatsı namazından sonra Yâsîn Suresi’ni, aralarında asla konuşmamak kaydıyla 41 kere okur, ardından da aşağıda yazılı olan duayı okursa, (çok çalışmadan) uyusa bile rızkını başının altında bulur (isteklerine ve rızık genişliğine kolayca kavuşur).

Bu dua şöyledir: “Allâhümme in kâne rızkî fi’s-semâi fe enzilhü, ve in kâne fi’l-erdı fe e(kh)richü, ve in kâne fi’l-behrı fe etli’ğhü, ve in kâne be’îden fe karribhü, ve in kâne karîben fe yessirhü, ve in kâne kalîlen fe kessirhü, ve in kâne kesîran fe hevvinhü, ve bârik lî fîhi, verzüknî min haysü lâ ehtesibü rızkan halâlen tayyiben ğadekan sehan tabekan mübâraken fîhi hattâ lâ yekûne li ehadin min (kh)alkıke ‘aleyye fîhi minnetün, vec’al yedî ‘ulyâ bi’l-i’ğtâi ve lâ tec’al yedî süflâ bi’l-isti’ğtâi, inneke ‘alâ külli şey’in kadîr”

اَللَّهُمَّ إِنْ كَانَ رِزْقِي فِي السَّمَاءِ فَأَنْزِلْهُ، وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ، وَ إِنْ كَانَ فِي الْبَحْرِ فَأَطْلِعْهُ، وَ إِنْ كَانَ بَعِيدًا فَقَرِّبْهُ، وَ إِنْ كَانَ قَرِيبًا فَيَسِّرْهُ، وَ إِنْ كَانَ قَلِيلًا فَكَثِّرْهُ، وَ إِنْ كَانَ كَثِيرًا فَهَوِّنْهُ، وَ بَارِكْ لِي فِيهِ، وَارْزُقْنِي مِنْ حَيْثُ لَا أَحْتَسِبُ رِزْقًا حَلَالًا طَيِّبًا غَدَقًا سَحًا طَبَقًا مُبَارَكًا فِيهِ حَتَّى لَا يَكُونَ لِأَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ عَلَيَّ فِيهِ مِنَّةٌ، وَجْعَلْ يَدِي عَلْيَا بِا لْإِعْطَاءِ وَ لَا تَجْعَلْ يَدِي سُفْلَى بِا الْإِسْتِعْطَاءِ، إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْئٍ قَدِيرٌ

“Ey Allâh! Rızkı gökteyse onu indir, yerdeyse onu çıkar, denizdeyse su üstüne çıkar, uzaksa yakın et, yakınsa kolay et, azsa çok et, çoksa müyesser et ve benim için bereketli et, beklediğim ve beklemediğim her yerden bana helal, temiz, mübarek, bol ve çok rızıklar ihsan et ki kimsenin bana karşı bir minneti (başa kakması) olamasın. Sen benim elimi, vererek üstte olan el yap, isteyerek altta olan el yapma. Şüphesiz Sen her şeye hakkıyla gücü yetensin.” [Ahmed ed-Deyrabî, el-Mücerrabât, sh:14; Seyyid Süleymân el-Huseynî, Kenzü’l-havâs, 2/79]

2️⃣-) Rızkı dar, kazancı az ve maddi olarak geçim hususunda sıkıntıda bulunan bir kimse cuma gecesi sabaha karşı (imsaktan önce) kalkıp abdest alarak iki rekat namaz kıldıktan sonra kıbleye karşı dizüstü oturup Besmele-i Şerife ile 3 kere İhlâs Suresi ve 1 defa Fâtiha-i Şerife okuduktan sonra Yâsîn Suresi’ni okumaya başlar ve:

سَلَامٌ قَوْلًا مِنْ رَبٍّ رَحِيمٍ ﴿٥٨﴾

(Yâsîn Suresi:58) ayet-i kerimesine gelince: “Allâhümme innî es’elüke bi hakkı hâzihi’s-sûrati’ş-şerîfeti, ve bi hakkı selâmün kavlen min Rabbi’r-Rahîmin, en terzükanî rızkan halâlen tayyiben, allâhümme innî e’ûzü bike min şiddeti’l-fekri ve belâi’d-deyni, allâhümmec’alnî mine’ş-şâkirîn”

اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بٍحَقِّ هَاذِهِ السُّورَةِ الشَّرِيفَةِ، وَ بٍحَقِّ سَلَامٌ قَوْلًا مِنْ رَبٍّ رَحِيمٍ، أَنْ تَرْزُقَنِي رِزْقًا حَلَالًا طَيِّبًا، اَللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ شِدَّةِ الْفَقْرِ وَ بَلَاءِ الدَّيْنِ، اَللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنَ الشَّاكِرِينَ

“Ey Allâh! Bu (Yâsîn) sure(si)nin hakkı için ve ‘Selâmün kavlen min Rabbi’r-Rahîm’ hakkı için Senden helal, (bütün şüphelerden) tertemiz bir rızıkla beni rızıklandırmanı istiyorum. Ey Allâh! Fakirliğin zorluğundan ve borç belasından Sana sığınıyorum. Ey Allâh! Sen beni şükredenlerden eyle” duasını 21 defa okuduktan sonra sureyi okumaya devam edip bitirir.

Yâsîn Suresi’ni bu tarif edildiği şekilde toplam 3 kere okur ve ardından 3 kere de Rasûlullâh ﷺ’e salevat-ı şerife getirip rızık derdini Allâh-u Te’âlâ’ya arzederse, duası kabul olup bir daha rızık endişesi çekmez ve birçok nimetlere kavuşur. [Seyyid Süleymân el-Huseynî, Kenzü’l-havâs, 2/83-84]

🔲