Mektebundan: AŞAĞIDA TAVSİYE ETTİĞİMİZ NAFİLE İBADETLER. KAZASI OLANLAR KESİNLİKLE KAZALARINA YÖNELMELİ VE İNŞAALLAH O MÜBAREK ZAMANLARIN MÜKAFATLARINA DA NAİL OLURLAR BİİZNİLLAH. HEPSİNİ YAPABİLMEK MÜMKÜN OLMAYABİLİR. BU TAKDİRDE HERKES KENDİ MEŞGULİYETLERİNE VE DURUMUNA UYGUN BİR LİSTE YAPABİLİR.             Not:Bunların hiçbiri bile yapılamasa bile son çarşamba kılınacak namaz ihmal edilmemeli. Safer ayının son çarşambasının,her hicri yılın en zor günü olduğu, kazayı belayı yaratan Rabbimiz siperleri de yaratmıştır, tedbirimizi alalım, Rabbimize sığınalım.           Niyet ederken: İster Allah (c.c) Rızası için, ister Hacet Namazı niyetiyle niyetleniriz.

https://mektebun.wordpress.com/2020/09/07/safer-ayinda-kendinizi-ve-ailenizi-kaza-ve-belalardan-korumak-icin-sadaka-vermek/

ÖNEMLİ:HİÇBİRŞEY YAPAMAZSAN BU AY SADECE SON ÇARŞAMBA NAMAZINI KIL! İHMAL ETME!

image

**********************************************

image

SAFER AYI İLK ÇARŞAMBA GECE-GÜNDÜZ YAPILACAKLAR LİSTESİ
Nafileye niyet ederken: İster Allah (c.c) Rızası için, ister Hacet Namazına niyet et.ÖNEMLİ:HİÇBİRŞEY YAPAMAZSAN BU AY SADECE SON ÇARŞAMBA NAMAZINI KIL! İHMAL ETME!

imageimage

İLK ÇARŞAMBA GECE
*Teheccüd vakti 4 rekat nafile kıl.<fatihadan sonra her rekatta 17 kevser,5 ihlas,1 felak,1 nas>veya <fatihadan sonra(1.rekatta 17 kevser,2.rekatta 5 ihlas,3.rekatta 1 felak,4.rekatta 1 nas)>namaz bitince dua et.
*Safer ayı ilk ve son çarşamba gecesi belalara karşı sipere girmek için(bütün sene)
1: 12“Fatiha”
2: 100“Besmele korunma duası” <iyisi ömürboyu sabah-akşam 3kere>
3: 100“La havle vela guvvete”
4: 27“Kadir suresi”
5: 100” Esteğfirullah”
6: Selam ayetleri okunur. <hepsinin ayrıntısı için siteye bakınız>

İLK ÇARŞAMBA GÜNDÜZ
*İlk çarşamba kenara sadaka koy, son çarşamba verilecek.
*Öğle-ikindi arası 2 rekat nafile kıl.(her rekatta fatihadan sonra 11 ihlas). Namazdan sonra 100(11 veya 311)kere şu dua<Yâ dâfia’l-belâyâ, idfâ anna’l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü’r-Râhimin, inneke alâ külli şey’in kadir>ve dua et.
*Hergün 1 defa okunacak dua-enazı ilk ve son çarşamba 1 defa(resim 2<arapçası 2-a>)şöyle başlayan dua;Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin Abdike ve Nebiyyike ve Resuliken nebiyyil ümmiyyi ve alâ âlihi ve sahbihi …..)

 

HERGÜN YAPILACAKLAR LİSTESİNİ UYGULA(GECE VEYA GÜNDÜZ)

*ALLAH’u Teâlâ’yı devamlı zikretmek lazımdır. Zira ALLAH’u Teâlâ’yı zikretmek en büyük ibadettir belaları musibetleri çevirir. En efdal zikir “LA İLAHE İLLALLAH” dır.
*Hergün mutlaka 100 salavat<resim1>(En EFDÂL Salâvat’ı Şerife: “ELLAHÜMME sâlli âla seyyidina Muhammedin ve ve âla âlihi ve sahbihi efdâle salevatike ve adade me’lumatike ve bârik ve sellim”)<dünya-ahiret kurtuluşu>

*Bol bol sadaka ver(belalara karşı engüzel kalkan)

*Hergün bu duayı oku.Okuyana biiznillah hiçbir şer dokunamaz<resim1>”Allahümme ferricna biduhulis safer vahtimlena bilhayr vazzafer(ilk 15 gün böyle-Son15gün biduhulis yerine bihurûcis denir.)

*Hergün 100 defa”Lâ Havle vela kuvvete İlla Billahil aliyyil azim”<resim1>

image

*Hergün 1 defa okunacak dua-enazı ilk ve son çarşamba 1 defa(resim 2<arapçası 2-a>)şöyle başlayan dua;Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin Abdike ve Nebiyyike ve Resuliken nebiyyil ümmiyyi ve alâ âlihi ve sahbihi …..)

imageimage

*Selam ayetlerini hergün 1 defa oku.

image

*1/Selam ayetleriyle beraber hergün okunan dua<resim 3):Hergün 1 defa”Bismillâhirrahmânirrahîm,Fallâhü hayrun hâfizan ve hüve erhamürrâhimîn.Rabbeneftah beynenâ ve beyne kavminâ bilhakkı ve en-te hayrül fatihin.Allâhümme yâ müfettihal ebvâb. İftah lenâ ebvâbel hayrat.”

*2/Selam ayetleriyle beraber hergün okunan dua<resim3):şöyle başlayan dua:”Bismillâhir-rahmâni’rrahîm.E’ûzü billahi min şerri hâzâ’z-zamâni ve este’izu bi-hi min şürûri sâiri’z-zamâni…”

image