Gamdan, Kederden, Zalim Elinden Kurtulmak için Salavat(Sâdettin Hamevi’den nakledilmiş)
SALAVAT
Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin sâhibil Ferki vel Furkân ve câmial vedkı ve menzilehû min semâil KUR’ÂN ve alâ âli Muhammedin vesellim.
FAZİLETİ
***Bu salavat-ı şerifeyi gam ve kederden kurtulmak
***veya zâlim elinde ise kurtulmak için okumayı tavsiye etmişlerdir

HAKKINDA
Şeyh-ül Meşâyih Şeyh Sâdettin Hamevî’ den (ksa) nakledilmiştir.
Şeyh Sâdettin Hamevî Hazretleri; bu salavat-ı şerife için, Keşif âleminde Sakı arşda yazılmıştır diye buyurmuşlardır.

alıntı

Zalimin Helakı İçin Okunacak Dualar

1️⃣7️⃣-) Şerrinden korkulan bir zalimin ya da bir hakimin huzuruna girecek olan kişi onun yanına girerken önce Âyete’l-Kürsî’yi, sonra da: “Yâ Hayyü, yâ Kayyûmü, yâ Bedî’a’s-semâvâti ve’l-erdı, yâ Ze’l-celâli ve’l-ikrâmi, es’elüke bi hakkı hâzihi’l-âyeti’l-kerîmeti ve mâ fîhâ mine’l-esmâi’l-‘azîmeti en tülcime fâhü ‘annî ve tü(kh)rıse lisânehû hattâ lâ yentıku illâ bi (kh)ayrı ev yesmüte, (kh)ayruke yâ hâzâ! Beyne yedeyke ve şerruke tehte kademeyke”

يَا حَيُّ، يَا قَيُّومُ، يَا بَدِيعَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ، يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ، أَسْأَلُكَ بِحَقِّ هَاذِهٍ الْآيَةِ الْكَرِيمَةِ وَ مَا فِيهَا مِنَ الْأَسْمَاءِ الْعَظِيمَةِ أَنْ تُلْجِمَ فَاهُ عَنِّي وَ تُخْرِسَ لِسَانَهُ حَتَّى لَا يَنْطِقُ إِلَّا بِخَيْرِ أَوْ يَصْمُتَ، خَيْرُكَ يَا هَاذَا! بَيْنَ يَدَيْكَ وَ شَرُّكَ تَحْتَ قَدَمَيْكَ

“Ey Hayy (gerçek hayat sahibi)! Ey Kayyûm (her şeyi hakkıyla yöneten)!

Ey göklerin ve yerlerin eşsiz yaratıcısı! Ey celal ve ikram sahibi!

Bu ayet-i kerimenin ve içindeki büyük isimlerin hakkı için, Senden o kişinin ağzına bana karşı (söz söylemesin diye) gem vurmanı, ancak hayır konuşması ya da susması için onun dilini (bana karşı) konuşamaz hale getirmeni istiyorum.

Ey şu kişi! Senin hayrın önündedir, şerrin ise ayaklarının altındadır” duasını okuyup o kişinin yanına girerse Allâh-u Te’âlâ o kişinin ağzına gem vurur. [Ahmed ed-Deyrabî, el-Mücerrabât, sh:10; Muhammed Hakkî en-Nâzillî, Hazînetü’l-esrâr, sh:148; Seyyid Süleymân el-Huseynî, Kenzü’l-havâs, 2/22; es-Seyyid Muhammed ibnü ‘Alevî el-Mâlikî, Ebvâbü’l-ferac, sh:135]

▪️

Yorum bırakın