SEVGİLİLER GÜNÜ HAKKINDA…Bunların hepsi yalan dolan boş…

Tek gerçek gün hesap günü…
Ne işimiz olur bizim sevgililer günüyle ya hu? Sevgililer günü, evlilik dışı, nikahsız ilişki yaşayanların işidir. Müminiz biz kardeşim. Seversek adam gibi evleniriz. Evlenince her günümüz sevgi günü olur. Eşimize olan sevgimizi sosyal mecralarda değil, bizzat kendisine ifade ederiz. 

Biz sevgimizi göstermek için, sevgililer günü diye bir saçmalığı gözetmeyiz. Eşimize yemek yaparız, tatlı yaparız. Güleryüzlü, saygılı oluruz. Yemek sonrası “Kesemize bereket” deriz. “Allah razı olsun” deriz. Hayır dua ederiz. “Hız yapma dikkat et” deriz. Arkasından Felak-Nas okuruz. Çamaşırını yıkar ütüleriz. Canı sıkkınsa bir kahve yaparız. Kalkıp annesini arar hatrını sorarız. Evini, malını, namusunu koruruz. 

*****

“Seni seviyorum” diyemez her erkek. Ama seviyorum demenin başka yolları da vardır. Evden çıkarken “Allah’a emanet ol” der. Eve girer selam verir. “Günün nasıl geçti” der. “Ellerine sağlık” der. Siz seviyorsunuz diye sevdiğiniz bir meyveyi alır. “Kendine dikkat et” der. “Hava soğuk sıkı giyin” der. “Namazını kıldın mı” der. Rüzgarlı günlerde dışarı çıkınca, rüzgar uçurmasın diye eşarbınızın arkasını tutar. Misafir gelince erkek tarafına çayı servis eder. Görünmeyin diye kapıyı kollar. “Yoruldun biraz dinlen” der. “Bırak mutfağı sabah toplarsın” der. “Ben sana yardım ederim” der. 

Sevgililer günü kapitalizmin sevgiyi katlettiği gündür! Ki öldürmek ister gerçek sevgileri. Uzun uzadıya olmasını istemez sevgilerin… Çarçabuk harcansın, sık sık değiştirilsin ister. Elinizden yüreğinizden tutup sizi sonsuza götürmesine izin vermez. Hep sahte sevgileri, geçici olanı dayatır size…
Sevgililer günü evlilik düşmanı bir inancın günüdür. Günü birlik ilişkileri destekleyen, gençlere evliliğin kötü olduğunu anlatanların günüdür.
Sevgililer günü ahlakı, hayayı, örf ve adetleri, islam inancını yıpratmaya yönelik çirkin bir zihniyetin günüdür. 

Peygamber Efendimiz (asm) buyurdu ki: “Müşriklere (her hâl ve hareketinizle) muhalefet ediniz ve benzemeyiniz…” Buhârî, 12/1955 ” Kim bir kavme benzerse o onlardandır.”( Ebu Davud)