İçki ve uyuşturucuyu bırakmak için; 3 kere salavat – bırakmaya niyet – 9 kere Yasin 62.ayeti – 3 kere salavat – 371 kere ya Rahim (Zekeriyya Efendi) (یا رحیم)

▪️Kötü Alışkanlıklardan Kurtulmak İçin FURKAN SÜRESİ’ni Okumak

Kötü alışkanlıklardan kurtulmak için 7 kere okunması tavsiye edilmiştir. Faziletleri ile Sureler ve Dualar sh:275

M. İsmail FINDIK

▪️Maide Suresi, 90-91-92. ayetler——-Abdest al. Ayetleri yaz. (cuma namazı kılındıktan sonra kimseyle konuşmadan).

  • Temiz sürahiye koy.
  • Yağmur veya temiz su ile imha edilir.
  • Ayrıca ayni ayetler 70 kere okunur.
  • Su ile ekmek pişir.
  • Cumartesi sabah kahvaltı yaptır.
  • Kahvaltıya 5 gün arka arkaya devam et.
  • Allahın izniyle istek kaybolur.
  • YAZAMAYAN SUYA OKUYUP İÇEBİLİR!

Alkol ve benzeri bağımlılıklardan kurtulmak için

Maide Suresi 90. ve 91. Ayetler (71 defa)

Euzü Besmele (41 defa)

Ayetel Kürsi (7 defa)

Fatiha Suresi (7 defa)

İhlas Suresi (7 defa)

Nas Suresi (7 defa)

Felak Suresi ( 7 defa)

kişinin eşyalarını ( çorap, iç çamaşırı, pantolon, gömlek, ayakkabı, kısaca bir gün boyunca üzerinde olabilecek herşey) ve bir miktar suyu(bardak sürahi fark etmez) önünüze alın duaları okuduktan sonra giysilere ve suya üfleyin

okuma zamanı cuma günü sela ile ikindi arasıdır

okuma abdestli olmalıdır..

—–

İÇKİ-UYUŞTURUCU VE KUMAR GİBİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTULMAK İÇİN

BAĞIMLILIK VEREN MADDELERDEN KURTULMAK VE BU ALIŞKANLIĞINI BIRAKTIRMAK İÇİN

1. işlem
Kötü alışkanlıkları olan şahısların bu hasletten kurtulmaları için şahsın giydiği kullandığı bir gömleğin üzerine 1001 defa ihlas suresi 313 ayetel kürsi ve 1000 defa Salatı Münciye okunur ve o şahsa giydirilirse Allahın izniyle durumu düzelecektir .

اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُنْجِينَا بِهَا مِنْ جَمِيعِ اْلاَحْوَالِ وَاْلآفَاتِ وَتَقْضِى لَنَا بِهَا جَمِيعَ الْحَاجَاتِ وَتُطَهِّرُنَا بِهَا مِنْ جَمِيعِ السَّيِّئَاتِ وَتَرْفَعُنَا بِهَا عِنْدَكَ اَعْلَى الدَّرَجَاتِ وَتُبَلِّغُنَا بِهَا اَقْصَى الْغَايَاتِ مِنْ جَمِيعِ الْخَيْرَاتِ فِى الْحَيَاتِ وَبَعْدَ الْمَمَاتِ اِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ

“Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî’il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi’s-seyyiât ve terfe’unâ bihâ a’lâ’d-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ’l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî’l-hayâti ve ba’del-memât İnneke ala külli şey’in kadir.”

2.işlem
-İçki uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak için 

a- Perşembe gecesi Allah rızası için 2 rekat namaz kılıp niyet edip. Önce Allah’a Hamd ve senadan sonra 3 defa salavat getirdikten sonra aşağıdaki Sure-i Maide suresinin 90-91 ve 92′nci ayetler  suya 41 kez okunup 7 kez içirilmesi, başkası için yapılacak suya okuyup 7 defa içirilmesi sağlanır. Daha fazla içilmesinde sakınca yoktur. Eğer niyetin içkiyi ve uyuşturucuyu bırakması ise o kişinin anne ismiyle beraber okunup niyet edilmesi gerekmektedir. 

b-Cuma günü taze bir abdest alınır. yine Sure-i Maide’deki 90-91 ve 92′nci ayetleri harekesiz olarak, cuma namazını kıldıktan sonra kimse ile konuşmadan yazılmalıdır. Yazılan kağıt bir sürahiye konulur. Yağmur yada temiz su konarak yazı imha edilir. Yazılan bu ayetler ayrıca sürahideki suya yetmiş defa okunur. Bu su ile hamur yapılarak ekmek yada başka bir yiyecek yapılır. Cumartesi sabah kahvaltısı bu ekmekle yapılır. Beş gün arka arkaya bu ekmeği yemeye devam edilir. Allah’ın izni ile içki ve uyuşturucu mübtelası olanın kalbinden içme isteği kaybolacaktır.

MAİDE SURESİ (90-91-92. AYETLERİ)
90. “Ya eyyühellezıne amenu innemel hamru vel meysiru vel ensabü vel ezlamü ricsüm min ameliş şeytani fectenibuhü lealleküm tüflihun“
91. “İnnema yürıdüş şeytanü ey yukıa beynekümül adavete vel bağdae fil hamri vel meysiri ve yesuddeküm an zikrillahi ve anis salah fe hel entüm müntehun”
92. “Ve etıy’ullahe ve etıy’ur rasule vahzeru fe in tevelleytüm fa’lemu ennema ala rasulinel belağul mübın”

KÖTÜ AHLAKTAN KURTULMAK İÇİN
AŞAĞIDAKİ DUAYI GÜNDE 15 DEFA OKUNUR
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
VEMA ÜBERRİÜ NEFSİ,İNNENNEFSE LEEM MARATÜN BİSSÜİ İLLA MA RAHIME RABBİ İNNE RABBİLEGAFÜRU’R

—-

İçkiden Uzaklaşması Ve Soğuması İçin Dua

ihtiyacı olan kime tavsiye ettiysek defalarca olumlu sonuç aldılar. 

umarım sizle içinde faydalı olur..Maide Suresi 90. ve 91. Ayetler (71 defa)

Euzü Besmele (41 defa)

Ayetel Kürsi (7 defa)

Fatiha Suresi (7 defa)

İhlas Suresi (7 defa)

Nas Suresi (7 defa)

Felak Suresi ( 7 defa)

Kişinin eşyalarını (çorap, iç çamaşırı, pantolon, gömlek, ayakkabı, kısaca bir gün boyunca üzerinde olabilecek herşey) ve bir miktar suyu(bardak sürahi fark etmez) önünüze alın duaları okuduktan sonra giysilere ve suya üfleyin

Dikkat:okuma zamanı cuma günü sela vakti ile ikindi namazı  arasıdır.

okuma abdestli olmalıdır..

 —————————————–

 Mâide Suresi – 90-91 . Ayet Tefsiri

• يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُٓوا اِنَّمَا الْخَمْرُ وَالْمَيْسِرُ وَالْاَنْصَابُ وَالْاَزْلَامُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّيْطَانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ ﴿٩٠﴾

• اِنَّمَا يُر۪يدُ الشَّيْطَانُ اَنْ يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَٓاءَ فِي الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ وَيَصُدَّكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللّٰهِ وَعَنِ الصَّلٰوةِۚ فَهَلْ اَنْتُمْ مُنْتَهُونَ ﴿٩١﴾

————————————–

90- Yâ eyyuhâllezîne âmenû innemâl hamru vel meysiru vel ensâbu vel ezlâmu ricsun min ameliş şeytâni fectenibûhu leallekum tuflihûn(tuflihûne). 

91-İnnemâ yurîduş şeytânu en yûkia beynekumul adâvete vel bagdâe fîl hamri vel meysiri ve yasuddekum an zikrillâhi ve anis salâti, fe hel entum muntehûn(muntehûne). 

90 Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerdir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.

91 Şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?

——

biiznillah

KİMİN EŞİ ZİNA YAPIYOR EŞİNİ ALDATIYORSA ŞÜPHESİ VARSA..! KOMŞUSUNUN EŞİ DOSTUNUN..! ARKADAŞI BİR YAKINI ZİNA EDİYORSA BUNU OKUSUN %100 TESİRLİDİR..!

CÜBBELİ AHMET HOCAMIZIN DUASI:

Yapılacak dua:

NUR SURESİ 16-18 Ayet-i Kerimeyi BEYAZ ÜZÜM SUYU üzerine 21 kere okuyup ardından üzerine ŞEKER ilave ederek bununla HELVA yada başka yenilecek birşeyler yapıp zinaya müptela (Eşiniz dostunuz komşunuz akadaşınız) bundan yedirirse Allah-u Te’ala’nın izniyle bu beladan kurtulur bir daha zinaya yaklaşamaz..!

FÂTİHA SÛRESİ HAKKINDAKİ BAZI HAVÂS

Kötü Huylardan Kurtulmak İçin Fâtiha Suresi Okumak

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Fâtiha Suresi’ni sabah akşam (3, 7, 11 gibi malum adetlerce) okumaya devam eden kişi tembellik, kin ve hased gibi nefsinin kötü huylarından arınır. [Muhammed et-Temîmî, Havâssu’l-Kur’âni’l-‘Azîm, Süleymâniye Kütüphânesi, Servili, rakam:227, verak: 7b]

Not; 9, 33 adette olabilir.

2. Abdestli bir vaziyette 7 gün boyunca temiz bir su üzerine 70 defa Fâtiha Suresi okunup üflenir ve 7. günün sonunda o sudan içilirse, Allâh-u Te’âlâ o kişiyi ilim ve hikmetle mücehhez kılar, kalbinden kötü huyları nefyeder ve o kişiye keskin bir zeka ihsan eder.

[Muhammed Hakkî en-Nâzillî, Hazînetü’l-esrâr, sh: 118]

İÇKİ VE UYUŞTURUCUDAN KURTULMAK İÇİN

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zâriyât Sûresi 15. ayet, 17 kere kantoron yağına okunur. İçki veya uyuşturucuya mübtela olan kimsenin başına yatmadan önce 5 dakika bu yağla masaj yapılır ve 12 saat sonra yıkanırsa, ALLAH’ın izniyle içki veya uyuşturucudan kurtulur. (Remzi Hoca)

Alışkanlıklardan kurtulmak, kişinin etinden et kesmek gibi zordur ama ALLAH Tealanın ayetleri kurtarıcı şifadır.

Günahlardan Uzak Kalmak İçin Âyete’l-Kürsî Okumak

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3️⃣-) Şehvetine karşı koyamayıp günahlara müptela olan birisi, içerisinde bulunduğu bu kötü halden kurtulmak için her gün 7 ya da 50 veya 170 kere Âyete’l-Kürsî okursa, Allâh-u Te’âlâ’nın inayeti ile o günahlardan kurtulur. [Muhammed Hakkî en-Nâzillî, Hazînetü’l-esrâr ve celîletü’l-ezkâr, sh:129]

🔲

▪️Ahlakı Kötü Olup da Düzeltmek isteyenler için Yusuf Suresi 53. Ayeti

Kötü ahlaklı olup da kurtulmak isteyen bir kimse günde 15 kere aşağıdaki ayeti kerimeyi okumaya devam ederse kötü ahlaktan kurtulur, Allah’ın izni ile. Kaynağı yok.

▪️Sigarayı bıraktırmak için 13. cüzün başındaki ilk ayeti bir bardak süte 41 defa okuyun, habersiz içirin. Kaynağı yok

۞ وَمَآ أُبَرِّئُ نَفْسِىٓ ۚ إِنَّ ٱلنَّفْسَ لَأَمَّارَةٌۢ بِٱلسُّوٓءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّىٓ ۚ إِنَّ رَبِّى غَفُورٌ رَّحِيمٌ

“Ve mâ uberriu nefsî, innen nefse le emmâretun bis sûı illâ mâ rahime rabbî, inne rabbî gafûrun rahîm.”

“Ben nefsimi temize çıkarmam, çünkü Rabbimin merhamet ettiği hariç, nefis aşırı derecede kötülüğü emreder. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir” dedi.

Yûsuf Suresi 53. Ayet

Alışkanlıktan (bağımlılıktan) kurtulmak için (içki-zina-kumar-yalan-koğuculuk-faiz-kötü alışkanlık-kötü ahlak)’ için 4 yanıt

  1. Hocam benim bir sorum var hani en üstte demişsiniz ya

    Maide Suresi, 90-91-92. ayetler——-Abdest al. Ayetleri yaz. (cuma namazı kılındıktan sonra kimseyle konuşmadan).

    Temiz sürahiye koy.
    Yağmur veya temiz su ile imha edilir.
    Ayrıca ayni ayetler 70 kere okunur.
    Su ile ekmek pişir.
    Cumartesi sabah kahvaltı yaptır.
    Kahvaltıya 5 gün arka arkaya devam et.
    Allah Teala ‘nın izniyle istek kaybolur.
    YAZAMAYAN SUYA OKUYUP İÇEBİLİR!
    hocam ben yazamııyorum.Cumayı kıldıktan sonra direk suya okuyup içsem olurmu hocam.
    Bunu sadece 1 gün yapsam olurmu yoksa bir kaba su doldurup öyle mi yapmam lazım hocam.Allah Razı olsun hocam.

    1. İnşaallah suya okuyun, 5 gün yetecek miktara okuyun. Her gün okumak lazım gelmez. İnşaallah samimiyetle okuyup yapın faydası rabbimizden. Çaba bizden.

    1. Merhaba
      İman ayrı, amel ayrı bir cüzdür.
      Siz inanarak yapın inşaallah.
      Ama namazada başlamanız çok mühim. Çünkü
      Bütün ibadetler namazda toplanmıştır. Namazlarımızı kaçırmamalıyız. Namazı zayi eden, elden kaçıran başka din işlerini daha çok kaçırır.
       
      İman ettikten sonra en mühim emir namaz kılmaktır. Namaz kılmak Allahü tealanın büyüklüğünü düşünerek, O’nun karşısında kendi küçüklüğünü ve acizliğini anlamaktır. Her gün beş kere, Rabbinin huzurunda olduğunu niyet eden kimsenin kalbi ihlasla dolar. Namazda emrolunan her hareket kalbe ve bedene faydalar sağlamaktadır.

      Duanın kabul edilmesi için şu hususlara riayet edilmesi istenmiştir:
      a) Duadan önce tövbe ve istiğfar edilmelidir. Günah işleyen, haramlardan uzak durmayan bir kulun duası kabul edilmeye layık değildir. Hz. Peygamberin (s.a.s.) şu hadisi çok dikkat çekicidir: “Allah yolunda seferler yapmış, üstü başı tozlanmış bir adam ellerini semaya kaldırarak, ‘Yâ Rabbi, Yâ Rabbi’ diye yalvarıyor. Oysa yediği haram, içtiği haram, giydiği haram, gıdası haramdır. Böyle birisinin duası nasıl kabul olur?” (Müslim, Zekât, 65; Tirmizî, Tefsîru’l-Kur’an, 3)
      b) Duaya Allah’a hamd, Peygambere salât-ü selam ile başlanmalı; yine salât-ü selam ve Allah’a hamd ile bitirilmelidir.
      c) Dua içten, tevazu ile ve yalvararak yapılmalıdır. Bir âyette şöyle buyrulmaktadır: “Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin. Çünkü o, haddi aşanları sevmez.” (A’râf, 7/55)
      d) Israrla dua edilmelidir. Bir mümin, ettiği duanın kabul edilmesi hususunda aceleci olmamalıdır. Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmaktadır: “Sizden herhangi biriniz ‘dua ettim de kabul olunmadı’ diyerek acele etmediği sürece duası kabul olunur.” (Tirmizî, Deavât, 12)
      e) Umut ve korku içinde dua edilmelidir. Kur’an’da şöyle buyurulmaktadır: “Onlar gerçekten hayır işlerinde yarışırlar, (rahmetimizi) umarak ve (azabımızdan) korkarak bize dua ederlerdi. Onlar bize derin saygı duyan kimselerdi.” (Enbiyâ, 21/90)
      f) Dua ederken zaman seçimine de dikkat edilmelidir. Dua her zaman yapılabilirse de bazı vakitlerde yapılması, duanın daha çabuk kabul edilmesini sağlar. Bu vakitlerden biri de seher vaktidir. Allah Teala, geceleri dua, ibadet ve istiğfar ile meşgul olanları Kur’an-ı Kerim’de övmekte ve şöyle buyurmaktadır: “Onlar, geceleri az uyurlardı. Seher vakitlerinde bağışlanma dilerlerdi.” (Zâriyât, 51/17-18) Hz. Peygambere (s.a.s.), “Ey Allah’ın Resûlü, hangi dua daha makbuldür? diye sorulunca, ‘Gece yarısı ve farz namazlardan sonra yapılan duadır.’ cevabını vermiştir.” (Tirmizî, Deavât, 80)

      BEŞ VAKİT NAMAZ KILMAYANIN HİÇBİR AMELİ KABUL OLMAZ MI?
      Soru: Esselamun aleyküm hocam 5 vakit namaz kılmayanın hiç bir ameli kabul olmaz orucu kurbanıda kabul olmaz diyor cubbeli ahmet hoca doğrumudur hocam saygılarımla. Eksik oldu farz namazları kılmayanın diyor
      Cevap: Ve aleyküm selam
      “Kıyamet günü, kulun ilk sorguya çekileceği ibadet namazdır. Namaz düzgün ise, diğer amelleri kabul edilir. Namaz düzgün değilse, hiçbir ameli kabul edilmez.” (Taberani)
       
      “Namaz kılmayanın ibadetleri kabul olmaz.” (Ebu Nuaym)
       
      Alimler, bu tür hadislerde geçen “ibadetleri kabul olmaz” tabirini, “yaptıkları amellerin sevapları eksiltilir” şeklinde yorumlamışlardır.
       
      Allah Teala, bu dünyada yapılan hiçbir iyiliği zayi etmez.
       
      “Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse, onun mükâfatını görecektir.” (Zilzal 7)
      Kerem Önder hoca

      Şartlarına uygunsa dua kabul olur. Hadis-i şerifte, (Rabbiniz kerimdir, kendine açılan eli boş çevirmekten hayâ eder, edilen duayı kabul eder) buyuruldu. (Tirmizi)

      Duanın kabul olması için bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Sebeplere yapışmadan istemek kuru bir temennidir. Yapılacak işlerden bazıları şöyledir:
      Önce günahlara tevbe etmeli, istiğfar okumalı, sadaka vermeli, imanını düzeltmeli, duanın kabul olacağına inanmalı, iki diz üzerine kıbleye karşı oturup, duaya başlarken, Sübhane Rabbiyel aliyyil a’lel vehhab demeli, euzü besmele çekip hamd ve salevat okumalı, duayı üçten fazla söylemeli! Kabul olmadı diyerek ümit kesmemeli, kabul olana kadar uzun zaman tekrar etmelidir! (Feraid)

Yorum bırakın