Ramazan Orucunu Tutmayanlar Hakkında

Resulluh(SAV), buyurur ki; Herkim kıyamette Allaha,

5 vakit namaz
Ramazan orucu
cünüplükten yıkanmayla kavuşursa, Allahın hakiki kulu olur..Kim bunlardan birşey noksan ederse o da Allahın Hakiki Düşmanı olur.
DİKKAT! Resulullah buyurur ki; Herkim ruhsat (yolculuk gibi) ve hastalık bulunmaksızın Ramazandan 1 günün orucunu yerse, bütün bir ömür oruç tutsa da onu ödemiş olmaz. (Tırmizi, Savm, 27; Ebu Davud, Savm, 38; İbni Mace, Sıyam, 14)

Resulullah (SAV) buyuruyor ki, Kim geçen Ramazan’dan borcu varken yeni Ramazana ulaşsa, o kişiden (bu yeni tutmuş olduğu) oruç (kamil manada) kabul olunmaz (yani eksik bir oruç olur). Herkim, Ramazan borcu varken, nafile oruç tutarsa, farz borcunu tutmadıkça o kişiden (bu nafilesi) kabul olunmaz. Ahmet bin Hanbel Müsned

Not: Burada kasdedilen şudur kaza orucu olan, yeni ramazan orucunu tutmasın veya yeni ramazanda eskiye niyet etsin demek olmayıp, ancak yeni tuttuğu oruç sevab yönünden eksiktir.

Hadis: Resullallah sallallahu aleyhi vesellem: …. Sonra ben götürüldüm bir de ne göreyim, topuklarından asılmış bir topluluk ki, dudakları kulaklarına kadar yarılmış, dudaklarından sel gibi kan akıyor ben “bunlarda kim?” diye sorunca, dediler ki; iftar vakti gelmeden oruç açanlar (ORUÇ TUTMAYANLAR)

Hadis: Resulallah sallallahu aleyhi vesellem: Mizanın yanındayken, ümmetimden bir genci melekler yüzüne, arkasına vura vura getirir. O da bana sarılır, meded senden der. Bunun günahı nedir derim. Onlar: Ramazan ayına ulaştı da tövbe etmedi, isyan etti, Allah da onu aniden aldı derler. Ben: “ne kötü gençmissin” derim. Ben: Allah’ım ümmetimden bu genci kurtar derim. Allah da “Onun hasmı ramazan ayıdır” buyurur. Ben de: ramazan ayıyla davalı olanlardan uzağım. Ramazanın hürmetini tanımayana kim şefaat edebilir derim. Allahü Teala: ” Senin uzak olduğun kimseden Ben de uzağım.” der. Genci cehenneme götürürler.

Yorum bırakın