SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERE
Mümkünse gusül abdesti alınır, değilse namaz abdesti alınır.

ALLAH rızası için 2 rekat namaza niyet edilir. Fatiha’dan sonra birinci rekatta Ayete’l-Kürsi, ikinci rekatta Huvallahullezi okunup namaz huşu içinde eda edilir.

Seccadede eller Cenab-ı Hakk’a açılarak tazarru ve niyazdan sonra tütünü (sigarayı) terk etmek için şu dua okunur:
اَللَّهُمَّ ارْزُقْنَا حَلَالاً طَيِّبًا * سُبْحَانَ اللهِ مَنْ جَعَلَ خَزَائِنَهُ بَيْنَ الْكَافِ وَ النُّونِ * اَسْئَلُكَ بِسْمِكَ الْاَعَزِّ الْاَجَلِّ الْاَكْرَمِ* اِقْضِ حَاجَتِي يَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ* يَا خَفِيَّ الْاَلْطَافِ نَجِّنَا وَ خَلِّصْنَا تَوْبَةً مِنْ خَبِيثِ سَمِّ الدُّخَانِ نَفْرَةً وَ كَرْهًا * وَ اجْعَلْنَا مِنَ الْمُخْلِصِينَ بِحَقّ * يَا رَبِّ جَمِيلٌ تمَّ حُسْنُ ظَنِّى بِكَ* وَ صَلَّى اللّٰهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلٰى آلِهِ وَ اَهْلِ بَيْتِهِ وَ جَمِيعِ الْاَنْبِيَاءِ وَ الْاَوْلِيَاءِ * وَ سَلَامٌ عَلٰى مَنِ التَّبَعَ الْهُدَى* يَا جَامِعُ

Manası: ALLAH’ım bizi helalin en temizi ile rızıklandır. Hazinelerini kef ve nun (harflerinin) (kün fe-yekün) arasına koyan ALLAH’ı tesbih ve tenzih ederim. Aziz, Celil ve Kerim olan isimlerinle Senden isterim. İhtiyacımı gider, ey merhamet edenlerin en merhametlisi (olan ALLAH’ım)! Ey lütufları gizli olan (ALLAH’ım)! Bizi (sigara belasından) kurtar. Bizi, tütünün zehrinin pisliğinden nefret ederek ve çirkin görerek tevbe ile halas et. Bizi bi-hakkın ihlas sahibi kıl. Ey güzel olan Rabbim! Sana olan husn-ü zannım tamamdır. ALLAH’ın salatı Efendimiz Muhammed’in ve onun alinin, ehli beytinin, bütün peygamberlerin ve evliyaların üzerine olsun. Selam da hidayete tabi olan herkese olsun! Ey Cami’ (olan ALLAH’ım)!

Tütünü (sigarayı) terk edenin aklına tütün (sigara) içmek gelirse, okuyabildiği kadar salavat-ı şerife getirir. ALLAH’ın izniyle, salavat-ı şerifenin bereketiyle kendini muhafaza eder. (Hasan Burkay Kuddise sirruhu, Zamanın iptilası tütün; sayfa:74 – 75)

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN

Bir avuç karanfile 786 kere Besmele-i Şerife ve 1000 kere “ya Rahmân ya Rahim” esması çekilir ve üzerine üflenir.

Canı sigara içmek istediğinde bu karanfilden bir tane çiğneyerek yenilir.

Ayrıca içme isteğinin sıklığına göre patlıcan sapının sakız gibi çiğnenmesi de çok faydalıdır (Remzi Hoca)

——

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN

Bir avuç karanfile 786 kere Besmele-i Şerife ve 1000 kere “ya Rahmân ya Rahim” esması çekilir ve üzerine üflenir. Cani sigara içmek istediğinde bu karanfilden bir tane çiğneyerek yenilir. Ayrıca içme isteğinin sıklığına göre patlıcan sapının sakız gibi çiğnenmesi de çok faydalıdır (Remzi Hoca)

Sigarayı bırakma duası:

“Euzü bike minen nâri ve min ameli ehlin nâri feenkıznî vağfir lî yâ aziyzü yâ ğaffâr.”

(Günde 10 kere)

Daima Allah’a yalvaracağız: “Yâ Rabbi beni şu sigara illetinden kurtar” diye. Yoksa sen iradenle bırakırım zannetme, kendine güvenme.

Gönenli Mehmet Efendi Hz.

Başka kaynaktan;

Hasan-ı Şazeli (k.s) buyuruyor ki:

Eğer sana nefsin bilinen hastalıklarından birisi arız olmuşsa, hemen Allahü Teala’ya sığın. Zira nefsin arzusundan kaçmak cehennemden kaçmanın ta kendisidir. Nefsin kötü isteklerinden Allah’a sığınırken  şöyle dua edilmelidir.

“Euzü bike minen nâri ve min ameli ehlin nâri feenkıznî vağfir lî yâ aziyzü yâ ğaffâr.”

Kaynak: Arif Pamuk (Pamuk yayıncılık)

https://mektebun.com/2022/06/05/sigarayi-birakma-duasi-gonenli-mehmet-efendi-haz-ve-hasan-i-sazeli-k-s/