*Amme, Mürselat sureleri<<**>>Resulullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem);  ikisini birden namazın bir rekatında okumuştur.

*İnfitar suresi<<**>>Resulullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem); Cemaatle kılınan namazda okumayı tavsiye etti.

*A’la suresi<<**>>Vitr, Bayram namazında okurdu. Son kıldırdığı akşam namazının ilk rekatında okudu.

*Gaşiye suresi<<**>>Bayram namazında okumuştur.

*Kadir suresi<<**>>Kim farz namazından sonra okuyana, bir münadi “Allah günahlarını affetti” der.

*Kafirun suresi<<**>>Resullullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem); sabah-akşam namazlarının sünnetlerinde okumuştur. Tavaf namazında okumuştur. Vitir namazından sonra oturarak kıldığı 2 rekatlık namazda ihlas-kafirun surelerini okuduğu rivayet edilmiştir.

*İhlas suresi<<**>>

  • Resulullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem); Herkim sabah namazını kıldıktan sonra konuşmadan 100 ihlas okursa; her ihlas suresini okuyuşta 1 senelik günahı affolunur. (taberani, Heysemi).
  • Namaz içinde-dışında 100 kere ihlas okuyana, cehennemden berat(ithaf).
  • Resulullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem); Kim farz namaz arkasından 10 ihlas okursa; Allah ona rızasını, mağfiretini vacip kılar(Ramuz el hadis).
  • Resulullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem); Akşam namazından sonra kimseyle konuşmadan 2 reat namaz kılar, 1. rekatta fatihadan sonra kafirun/2. rekatta fatihadan sonra ihlas okursa; yılanın havından çıktığı gibi günahından çıkar (ibnü neccar, Enes r.a.).

*Felak, Nas sureleri<<**>>

  • Ebu Âlâ (Resulullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)den, bana yolculukta arkamdan yetişip omuzuma dokunup felak suresini okudu, bende onunla okudum. Sonra şöyle dedi; Namaz kıldıktan sonra bu 2 sureyi oku. (Ahmed bin Hanbel).
  • Ukbe b. Amir, Resulullahın (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) devesini çekiyordum. Sana okunan en hayırlı 2 sureyi öğreteyim mi buyurdu. Bana Felek, Nas’ı okuttu. Benim fazla sevinmediğimi görünce, sonra sabah namazını bu 2 sureyle kıldırdı (Ebu Davud, Vitr).

*Ayetel Kürsü<<**>>Farz namazların sonunda okunursa; cennete girmeye hayatta olmuş olmak engeldir.

 

 

 

 

Yorum bırakın