Şifa Salavâtı (Salavatı Tıbbil Kulubi/Salavatı Tıbbiye)/TIBB-İ ZAHİRİ VE BATİNİ SİĞASI/Vücutların Şifası

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلٰى

سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ طِبِّ الْقُلُوبِ وَدَوَائِهَا

وَ عَافِيَةِ اْلاَبْدَانِ وَشِفَائِهَا وَ نُورِ اْلاَبْصَارِ وَضِيَائِهَا وَ عَلٰى

اٰلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ

SALAVATI:

“Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin tıbbi’l-ku­lû­­bi ve devâihâ ve âfiyeti’l-ebdâni ve şifâihâ ve nûri’l-eb­sâri ve ziyâihâ ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim.”

MANASI:

Allah’ım! Kalblerin tabibi ve devası, bedenlerin âfiyeti ve şifası, gözlerin nuru ve ışığı olan Efendimiz Muham­med’e (a.s.m.), âline ve ashabına salât ve selâm eyle.
HAKKINDA/FAZİLETİ:
*Tüm hastalıklar için okunabilir, şifası umulan bir salavattır.
*Hastalar için günde 313 defa okunursa, kısa zamanda şifa olur inşallah.
*Sıhhat ve sağlık için okunabileceği gibi, kalplerin selameti için okunur.
*Gözlerin nurlu olması için okunabilir.

*Sabah-akşam 3 kere okunur diyende var.

*Sabah-akşam 7 kere okunur diyende var.

*******************************************************************************

Diğer bir okunuş;

SALAVAT

Allâhümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ ve Mevlânâ Muhammedin tıbbil kulubi ve devâihâ Ve âfiyetil ebdâni ve şifâihâ Ve nuril ebsâri ve ziyâiha Ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim Yâ selâmü sellim

MANASI

Ey Allahım ! kalblerin doktoru ve devası, vucutların şifası, gözlerin nuru ve ziyası olan Muhammed’e (S.A.V.) aline ve ashabına salatu selam eyle.

ayrıca bilgi;

TIBB-İ ZAHİRİ VE BATİNİ SİĞASI
Cübbeli hocanın sohbetinden mealen; “…Bu salavatı okuyan çok acayip şifalara mazhar oluyor. Salavatı şerife kitabının 63. Sayfasında meşayih diyorlar ki; hangi ağır hastalığın üzerine 2000 defa okusan (bu salavat çok kolay gidiyor kaymak gibi) hangi hastalığa 2000 defa okusan şifası hasıl olur kesin. Bir rivayette de 400 kere var. Cuma gecesi başlarsanız 1’den sonra tam imsak vakti bitene kadar içiniz dışınız şifa olur….” diyor.
***
Bu salevâtta Rasûlüllah s.a.v ‘in kalplerde bulunan kibir, ucüb, kin, haset, şek ve şirk gibi hastalıkların tıbbî ve devâsı olduğu, bedende bulunan hastalıkların âfiyeti ve şifası olduğu, gözlerin ve görüşlerin de nûru ve ziyâsı olduğu bildirilmiştir.
Meşâyih’ın beyânına göre; Bu salât sîgâsı herhangi bir hastalık üzerine 2000 kere, bir rivâyet 400 kere okunursa şifaya kavuşulur.
Kaynak: Ahmet Mahmut Ünlü salavatı şerife kitabı
(Ahmed ibni Muhammed es-Sâvi, el-Esraru’r-Rabbaniyye ve’l-Füyûzatü’r-Rahmaniyye ale’s-Salavati’d-Derdiriyye sh:51) Resâili-i Ahmediyye 24, risâle.

***

Tıbbil Gulubi ve Devaiha Salavatına Dair – YOZGATNUR https://m.youtube.com/watch?v=2MHjyQcLj9M

***

Salavatı Tıbbıl Kulubi (Vücutların Şifası)

Manası:
Ey Allahım ! kalblerin doktoru ve devası, vucutların şifası, gözlerin nuru ve ziyası olan Muhammed’e (S.A.V.) aline ve ashabına salatu selam eyle.
Bu salavatı şerif vücuda ve gözlere şifa ve zerafet verir.
Hastalıktan kurtulmak için zemzem suyuna 100 defa okunur ve vücudu ovun.
Hastalıktan kurtulmak için günde 100 veya 7 kez okunur.
Mide hastalığı için günde 7 kez oku
Tüm fiziksel ve ruhsal hastalıklar için beş vakit namazdan sonra iyileşinceye kadar 15 defa oku
Gözleri zayıf olan kişi bu salavatı günde 7 defa okusun.
kaynak:Habib Ahmed bin Hasan (Habib Ahmad bin Hasan al-`Attas)/selected salavatlar

**

Bu salavat hakkında soru; Şu salavatta şirk var mıdır? Bu salavatın kaynağı nedir? “Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin tıbbil’kulûbi ve devâiha…” İbn Baz, “Bu söz şirktir.” diyor.. Cevap; https://sorularlaislamiyet.com/su-salavatta-sirk-var-midir-bu-salavatin-kaynagi-nedir-allahumme-salli-ala-seyyidina-muhammedin

 

Not; Şifa namazı ile birlikte yapılması daha faydalı olabilir.

alıntı

—-

Eş şeyh es seyyid Hafız Mustafa Yaşar Göletderevi ks buyuruyorki

Kagıda yazılıp suyun icine atılır hastaya icirilirse sifa bulur

Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin tıbbi’l-ku­lû­­bi ve devâihâ ve âfiyeti’l-ebdâni ve şifâihâ ve nûri’l-eb­sâri ve ziyâihâ ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim.”

MANASI:

Allah’ım! Kalblerin tabibi ve devası, bedenlerin âfiyeti ve şifası, gözlerin nuru ve ışığı olan Efendimiz Muham­med’e (a.s.m.), âline ve ashabına salât ve selâm eyle.

 

Şifa Salavâtı ((2 farklı okunuş)Salavatı Tıbbil Kulubi/Salavatı Tıbbiye)/vücutların şifası/TIBB-İ ZAHİRİ VE BATİNİ SİĞASI’ için 15 yanıt

    1. Selamün aleyküm kardeşim. Kontrol ettim eksiği bulamadım. Belki sizin bildiğiniz farklı bir okunuştur. Siz bize eksiği söylerseniz tekrar kontrol ederiz. Katkınız için Allah razı olsun… Hayırlı cumalar

      1. Selamün aleyküm kardeşim, hemen ekleyelim. Bakmıştım, göremedim, rabbim bin razı olsun… Selam ve duamızla hayırlı günler

      2. Tıbbil kulubi yazıyor ama arapça metinde tıbbel yazıyor. Hangisi doğru?

      1. (Ahmed ibni Muhammed es-Sâvi, el-Esraru’r-Rabbaniyye ve’l-Füyûzatü’r-Rahmaniyye ale’s-Salavati’d-Derdiriyye sh:51) Resâili-i Ahmediyye 24, risâle

Yorum bırakın