Muharrem ayına yeni ilaveler yapılmıştır. Önemi, Nafile namazlar, ibadetler, dualar, zikirler, salih ameller v.s…

Ev sahibi olmak isteyen kardeşlerimiz;

Muharrem ayının 29ncu günü günü ikindi namazından sonra başlayıp, 30ncu günü akşam ezanına kadar 29 kere fetih sûresi okurlar.

Tek başına okuyup bitiremeyecek olanlar güvendikleri kişilerden yardım alabilirler (sizin için niyetlenerek). Allah’ın yardımıyla inşaallah ev sahibi olurlar.

Kaynak: Cübbeli Ahmet Hoca

Metni okuyun, detay metinde.

Not: Bu sene (2022/1444; muharrem 29. Gün; 27 ağustos cumartesi. 28 ağustos pazar; sefer ayı 1. Gündür.) Muharrem ayında 30. Gün yoktur. Ev sahibi olmak için Muharrem ayının 29. günü okunacak olan 29 Fetih Suresini bu sene 27 ağustos cumartesi günü ikindi vaktinden 28 ağustos pazar günü Akşam Ezanına kadar bitireceksiniz inşaAllah, hicrî takvimde de bazı aylar 29, bazı aylar 30 çektiği için her yıl bu günlerde değişiklik oluyor, bu sene ya Muharrem ayının 28. gününden başlayıp 29. günü akşam Ezanı itibarı ile bitireceğiz.

Eğer Muharrem ayında 30. gün yoksa, bu sebepten Safer Ayı’nın İlk günü akşam ezanına kadar okunabilir de deniyor. Muharrem Ayı’nın 29. günü okunması daha efdaldir. Güvenilir kimselerden yardım alarak, ev sahibi olmak isteyen kişinin niyetine, 29. Gün bitirmek daha isabetli olacaktır. Yani son gün (29. Gün son gün- bu sene Muharrem 30 çekmediğinden 2022yılı için)

Bilgilendirme:

Her kim Muharrem ayının 29. gününde bitirmek üzere (2022 yılı için/26 ağustos cuma ikindiden sonra başlayıp 27 ağustos cumartesi günü Akşam Ezanına kadar) 29 Fetih Suresi okursa veya kendi niyetine yakınlarına dağıtarak okutursa, Biiznillâh ev sahibi olur bir çok kişinin tecrübe ettiği ve Allah’ın izni ile ev sahibi olduğunu duyduk, Rabbim sizinde niyetlerinizi kabul eylesin.

Bilgilendirme:

Her kim Muharrem ayının 29. gününde bitirmek üzere 29 Fetih Suresi okursa veya kendi niyetine yakınlarına dağıtarak okutursa, Biiznillâh ev sahibi olur bir çok kişinin tecrübe ettiği ve Allah’ın izni ile ev sahibi olduğunu duyduk, Rabbim sizinde niyetlerinizi kabul eylesin.

Alıntı

Ramazân-ı Şerîf’in İlk Gecesinde Kılınacak, Kişiyi O Senenin Tüm Âfetlerden Koruyacak Bir Namaz

Ramazân-ı Şerîfin İlk Gece Namazı

Mes’ûdî (Radıyallahu Anh) şöyle buyurmuştur: “Bana ulaşan rivayete göre; “Ramazan ayının ilk gecesinde nafile bir namazda İnnâ Fetahnâ Suresini okuyan kişi, o sene (tüm âfetlerden) korunur.” (Ebû Abdillâh el-Hubeyşî, el-Berake fî fazli’s-sa’yi ve’l-harake, no:856, sh:265; Abdülkâdir-i Geylânî, el-Ğunye, 2/14; Abdurrahman es-Safûrî, Nüzhetü’l-mecâlis, 1/146; İsmail Hakkı, Rûhu’l-beyân, 9/61; el-Üchûrî, Fedâil-ü şehr-i ramazân, sh:66; Muhammed Hakkı en-Nâzilî, Hazînetü’l-esrâr, sh:38)

Üchûrî (Rahimehullah) bunu şöyle nazmetmiştir. “Her kim değerli gecelerinin ilkinde,

Fetih Sûresini nafilesinde okur.

Allâh onu o sene muhafaza buyurur,

Bunu nakleden hadis gerçekten uludur.” Ramazân-ı Şerîfin İlk Günü Namazı

Rivayet olunduğuna göre: “Ramazân-ı şerîfin ilk gününde dört rekât kılar. Her rekâtta bir Fâtiha ve beş kere Âyetü’l-Kürsî okur. Namazdan sonra da bir kere Âyetü’l-Kürsî okur.” (Muhammed Hakkı en-Nâzilî, Hazînetü’l-esrâr, sh:38)

Bir Yıl Boyunca Şeytandan Korunmak İçin Muharrem’in İlk On Günü Okunacak Dua

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Allâhümme inneke qadîmun ve hâzel âmmun cedîdün qad eqbele ve senetün cedîdetün qad eqbelet. Nes-elüke min hayri hâ ve neûzü bike min şerri hâ ve nestekfîke fevâtehâ ve şuğlehâ. Ferzuqnel ismete mineşşeytânirracîm. Allâhümme inneke sellatte aleynâ adüvven basîran bi uyûbinâ ve muttalian alâ avrâtinâ min beyni eydînâ ve min halfinâ ve an eymâninâ ve an şemâilinâ yerânâ hüve ve qabîluhû min haysü lâ nerâhüm. Allâhümme âyishü minnâ kemâ âyestehû min rahmetike ve qannıthü minnâ kemâ qannattehû min afvike ve bâid beynenâ ve beynehû kemâ hulte beynehû ve beyne mağfiratik. İnneke qâdirun alâ zâlik. Ve entel fa’âlü limâ türîd. Ve sallallâhu alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellem. Âmîn.

Lalegül Dergisi

Yorum bırakın