Hayırlı Cumalar

Hayırlı Cumalar

Ra’d, 22. Ayet: Onlar, Rablerinin rızasına ermek için sabreden, namazı dosdoğru kılan, kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli olarak ve açıktan Allah için harcayan ve kötülüğü iyilikle ortadan kaldıranlardır. İşte bunlar için dünya yurdunun iyi sonucu vardır.

Ra’d, 23. Ayet: Bu sonuç da Adn cennetleridir. Atalarından, eşlerinden ve çocuklarından iyi olanlarla beraber oraya girerler. Melekler de her bir kapıdan yanlarına girerler (ve şöyle derler):

Ra’d, 24. Ayet: “Sabretmenize karşılık selâm sizlere. Dünya yurdunun sonucu (olan cennet) ne güzeldir!”

☆ Enes (R A.)’den rivayet edildiğine göre Rasulullah (S.A.V.) bir hale kederlendiği zaman: “Yâ hayyu ya kayyûm birahmetike esteğıysü.” (Ey devamlı var olan ve başkalarını varlıkta tutan! Rahmetinden imdat isterim.) derdi.

Ebu Hureyre(R.A.)’den rivayet edildiğine göre: “Bir hal kendisini kederlendirdiği zaman Resulullah(S.A.V.), başını semaya doğru kaldırarak: SUBHÂNALLÂHİL AZÎM derdi ve en hararetli dua ettiği zaman YÂ HAYYU YÂ KAYYÚM derdi.” (Tirmizî)

☆Ahmed Ziyâuddin Gümüşhanevi Hz.lerinin Mecmuâtul Ahzab’dan,

Her Sabah Okunması Gereken Dua:

” Allahümme tesaddak aleyye ve tûlilumri ve sıhhatil bedeni, ve selâmetissadri ve hüsnil âfiyeti vesaatirrızkı, vel emmi vel Ferâğı, vennecâti an eydizzalameti, vel vecâheti minennâsi vel fehmi, fil umûri vel meârifi vel Kur’âni, ve bekâil imâni vehalâvetil imâni, vel âfiyetişşâmileti li cemî’ı ahvâli ve bit’tibâi nebiyyike Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm,vessebâti alâ dinihi ilâ yevmil kıyâmeti birahmetike ya Erhamerrahimin.”

(Allah’ım ömrümün uzunluğunu, vücudumun sağlığını, gönlümün genişliğini sağla; bana uzun ömür, sağlam vücut ve gönül ferahlığı ver. Güzel neş’e, bol rızık, emniyet ve huzur ver, ve zalimin elinden halâs eyle. İnsanlara beni sevdir. İlimde maarifte ve Kur’an’da beni anlayışlı kıl imanımı bâki ve halâvetli yap. Bütün hallerimi iyi hallere dönüştür. Peygamberine beni bağlı kıl, salât ve selam O’nun ve O’na tabi olanların üzerine olsun. Kıyamet gününe kadar dininde beni sabit kıl. Rahmetinle duâmı kabul eyle Allah’ım. Zira Sen, merhamet edicilerin en merhametlisisin.)

☆İmam Gazâli’nin Esmâ-i Hüsnâ isimli eserinden,

EL-FETTÂH, iyilik kapılarını açan, mazlumlara yardım edip Mümin kullarını zafere ulaştıran, her müşküle çare bulan, maddi engelleri kaldıran, kuluna manevi kapıları açıp yüreklerden tasaları, kederleri gideren demektir.( Kapıları açıcı olan ismi 489 defa okuyanın hayır ve hasenat kapıları açılır, işlerinde müşkülat ve zorluk görmez.)

El-Fettâh’tır O! “Fettâh” isminin en büyük tecellisi olan Fatiha suresini kuluna bir anahtar gibi vererek, onunla ebedî Saadet kapılarını açtırandır O!

El-Fettâh’tır O! Rasûlüne en üzgün anlarında Fetih Sûresi’ni göndererek maddi-mânevi fetihler müjdeleyendir O!

El-Fettâh’tır O! Kurumuş, susuzluktan çatlamış toprağa yağmurlar göndererek yeşertendir O!

El-Fettâh’tır O! Bir kapısı değil, binbir kapısı olandır O!

El-Fettâh’tır O! Bütün kilitleri açan anahtarların tek sahibidir O!

FETTÂH olan Rabbimiz, bizlere bu güzel isminle tecelli et! Önce “Kilitli olan gönül kapılarımızı” aç! İnanıyoruz ki sonra bütün kapılar açılacaktır. Sen, Senin kapına gelenleri boş çevirmezsin, mahrum etmezsin. Mazlumlara kurtuluş kapılarını aç! Sana Fâtiha Sûresiyle dua ediyor, umduklarımıza nail olup, korktuklarımızdan emin olmayı niyaz ediyoruz….

Yorum bırakın